Äntligen helg igen.

Även denna helg är det blandad kompott, både träningsmatcher och Östgötacupen. Helgens matchande ser ut på följande sett:

Östgötacupen:

Söndag 1 april kl 09:00: Krokeks IF - Örtomta GoIS (Nya Parken)
Krokek har 5 raka segrar på försäsongen och har bra chans att avancera i cupen. Inga bonustraffar i denna match så det är bara köra fullt ut från början. Tror Krokek fortsätter på segersviten och går vidare.

Söndag 1 april kl 12:00: Hannäs IF - KFUM Trix (Kopparvallen, Åtvidaberg)
Trix tar sig än div 6-laget Hannäs från Åtvidaberg. Hannäs kommer ha en straff tillgodo, räcker de? NEJ!, Trix ska o kommer vinna denna match ganska enkelt.

Söndag 1 april kl 13:00: Reijmyres IF - Valdemarsvik IF (Rejavallen)
Matchen kommer spelas på grus, ingen jättehöjdare för någon, men tror Reijmyre har fördel av detta, men Valdemarsvik går segrande från denna match även om Reijmyre har sin straff.

Söndag 1 april kl 15:00: Stegeborgs IF - Åbackarna BK (Vikingavallen)
Åbackarna har inte direkt rosat marknaden hittills, av många anledningar tydligen, hur som helst resultatet har inte funnits. Klarar man Stegeborg från div 6? Man borde göra det, men inte säkert att man gör, tror matchen kommer gå till straffar.

Träningsmatcher:

Fre 30 mars 20:00 Finspångs FK - Kuddby IF (Idrottsparken Södra)
Kuddby åkte på en känga mot FC Riverside i cupen förra helgen, säkert laddade för att visa att det var en engångsgrej. Tror och tycker att Finspång ska vara storleken större här. Finspångs vinst.

Fre 30 mars 19:15 Lindö FC - Vånga IF (City Gross Arena)
"Gubbarna" tar emot  Vånga på City Gross Arena. Ett Lindö som värvat smart och bra. Tror deras rutin och skicklighet kommer vara avgörande i denna match och dom vinner matchen och fortfarande är obesgrade på City Gross Arena.

Lör 31 mars 09:00 Krokeks IF - Bråvalla IK (Nya Parken)
Krokek har Östgötacupen mot Örtomta dagen efter så mönstrar väl inte bästa möjliga lag misstänker ja, tror på en jämn match här och att Bråvalla går härifrån med segern.

Lör 31 mars 11:00 Chile Unido - Loddby IF (Sydvallen)
Loddby som lite överraskande åkte ut ur cupen mot Sturefors på straffar får ladda om o försöka besgegra Chile Unido. Ett Chile som precis klarade sig kvar i fyran förra året. Uddamål vinst för Loddby tror ja på.

Sön 1 april 09:00 Sleipner U - Hageby IF (Idrottsparken Södra)
Ytterligare ett lag som väljer att träningsspela mot ett juniorlag. Ett botten napp senast för Hageby, bara 3-3 mot Bråvalla imponera knappast, så tror dom är laddade för revansch.

Sön 1 april 14:00 Ringarums IF - Gusums IF (Ringvallen)
Ringarum spelade 2-2 mot Dagsberg förra helgen, det är ett bra resultat. Gusum kommer närmast från 0-8! förlust mot Ljungsbro i Östgötacupen. Klar seger för Ringarum.

Sön 1 april 11:00 Smedby AIS U - Saltängens BK (Idrottsparken Södra)
Ett Smedby som slog tillbaka Lindö FC med 4-1 borde kunna slå Saltängen i denna match också. Saltängen gick förra helgen vidare i Östgötacupen efter en straffvinst mot AC Studenterna.

Sön 1 april 15:00 Åby IF - Skarphagens IK (City Gross Arena)
Ett ungt Åby mot ett skarp och nyfött Skarphagen. Skarphagen visade klass och besegrade Sonstorp i Östgötacupen förra helgen med 5-0 även om matchen var jämnare än siffrorna visar.

Så ser det ut i helgen, mycket matcher att titta på. Fortsätt gärna att skicka era mailadresser så ja kan börja med lite arbete med genomgångarna.

//Tills nästa gång


Resultat och tankar...

En match har spelats, det är Åbackarna som förlorade mot nystartade laget Drothems IK, där det blev förlust för ÅBK med 5-2 efter ha lett med 2-0 men mängder av byten och annat så tappade man ledningen.

En kommentar ja fick va att det hade varit kul med lite intervjuer och dylikt. Har faktiskt själv suttit o tänkt hur jag gör det på bästa sätt. Ett sätt är ju att skicka mail till tränarna, men då behöver ja alla tränares mejladresser. Jag vet inte hur många tränare som läser detta, det kankse bara är spelare som hänger här, på tal om det så har vi ca 60 gillningar på facebook, vore kul om fler kunde gå in o va med oss där. Vet ju att det är betydligt fler än 60 pers som läser detta. Rekordet ligger ju faktiskt på 495 unika läsare på en dag, men det var ju lite Off-topic, vad blir smidigast? Alla lag sköter ju inte sina hemsidor på bästa möjliga sätt direkt.

[email protected] där har ni bloggens mailadress. Dit kan ni skicka tips eller frågor om ni vill.

Men skulle behöva eran hjälp att få fram era tränares mailadresset så ska ja skicka lite frågor till dom för att försöka få en så bra genomgång av lagen som möjligt, jag kommer köra en genomgång på samtliga lag på den position ja tror dom kommer, börja med laget som ja tror kommer sist och får börja om i division 6 nästa år.

Vill ni inte kommentera era tränares mailadresser här så skicka dom gärna till min mail, glöm inte skriva namn och lag för att udnerlätta för mig, de flesta har ja koll på visserligen, men det vore snällt!

//Tills nästa gång.

Summering av helgens matcher

4 matcher i östgötacupen spelades i helgen och de två matcher som kändes som mest klara på förhand slutade med straffläggning. De andra två var jämna spelmässigt men slutade med ganska stora resultat tillslut.

Östgötacupen:

Fredag 23 mars kl 19:00: Loddby IF - Sturefors IF (Sydvallen) 3-4 Straffar
Loddby hade mycket boll men det går väldigt långsamt och det är enkelt att försvara sig emot, när man väl får upp farten, vilket är för sällan, så spelar men en ganska bra fotboll och gör också mål. Men Loddby fortsätter att läcka bakåt och släpper in 2 mål på fasta situationer. Sturefors är mest kyliga i straffavgörandet. 

Lördag 24 mars kl: 13.00 Skarphagens IK - Sontorps IF (Idrottsparken Södra) 5-0
En ganska jämn match inledningsvis med två lag som kände på varandra. Hagen lirar boll på ett bra sätt och tar välförtjänt ledningen i matchen med 1-0. Sonstorp är varken farliga eller dåliga men Hagen känns mer effektiva och raka i sitt spel i andra halvlek, man utnyttjar sina chanser och utökar ledningen till både 2-0 och 3-0. Efter det känns matchen avgjord och hagen fortsätter att spela och vinner tillslut med 5-0. 

Söndag 25 mars kl: 12:00 FC Riverside - Kuddby IF (igelfors) 6-3
Kuddby startade matchen på ett ganska bra sätt och står emot ett hårt slitande Riverside som inledde matchen piggt. Man lyckas även ta ledningen både en och två gånger. Riverside skapar många målchanser och reduceringen kändes därför inte orättvis och man får även till en kvittering innan halvtid. Kuddby som tvingas byta in en utespelare i mål får problem på de fasta situationerna i andra halvlek och Riverside tar tillvara på det och utökar ledningen upp till 5-2. Kuddby håller trots det spelet uppe och visar att man blir farliga framåt med framför allt Wisting som springer på allt. Man reducerar till 5-3 men kommer inte närmre och 6-3 trillar in efter en snöplig situation. 

Söndag 25 mars kl: 18:00 AC Studenterna - Saltängens BK (Ryds konstgräs) 4-5 straffar
Saltängen var bättre än sina motståndare på samtliga positioner men trots detta så visade Studenterna att man med vilja kan slå klass. Ett dåligt passnings- och positionsspel till en början gjorde att man gjorde det enkelt för Studenterna, trots att man slarvar en del så lyckas man kvittera två gånger och tar även ledningen med 3-2 innan halvtidsvila. I andra fortsätter man slarva och studenterna vänder på matchen resultatmässigt via en positionsmiss på hörna och bonusstraffen. Saltängen lyckas kvittera på övertid och tar med sig den energin in i straffläggningen. Saltis målvakt kniper två straffar och då ska man vinna vilket man också gör. 

Träningsmatcher:

Lör 24 mars 14:00 Skärblacka - Valdemarsviks IF (Skärblacka IP) 1-3
Valdemarsvik slår tillbaka ett blekt Skärblacka på lördagseftermiddagen på Skärblacka IP, en ganska studsig plan ställde till det och blev mycket fel pass och andra misstag, men det är Viken som bemästrar planen bäst och tar hem matchen.

Sön 25 mars 13:00 Bråvalla IK - Hageby IF (Nya Parken) Tips: 3-3
Egna misstag gjorde det svårt för Hageby att kontrollera Bråvalla på Nya Parkens konstgräs, tillslut fick man med sig en pinne hem till Sydvallen och det ska man kankse va nöjd med efter den här matchen.

Sön 25 mars 14:00 Ringarums IF - Dagsbergs IF (Ringvallen) 2-2
Ryktas om inkilning i Dagsberg dagen innan match, hur som helst så är det starkt av Ringarum att ta poäng av förra årets seriesegrare. Skönt för Ringarum att äntligen få komma igång efter två inställda matcher.

Sön 25 mars 15:00 KFUM Trix - Norsholms IF (Kimstad) 1-1
En på för hand jämn match slutade också jämt, 1-1 är ett ganska rättvisst resultat enligt rapporterna från matchen. Lite hetare chanser för Trix kankse, men måste bli hetare framför mål.

Sön 25 mars 15:00 Stegeborgs IF - Krokeks IF (Vikingavallen) 1-5
Krokek ångar på, 5:e raka segern och en målskillnad på 27-6 är inget annat än bra, vilket motstånd man än mött. Återstår o se HUR bra Krokek är egentligen.

Sön 25 mars 19:00 Svärtinge SK - Norrköpings FF (City Gross Arena) 3-1
Ytterligare en förlust för NFF mot Svärtinge. Starkt av Svärtinge att vinna så klart även om man tydligen var riktigt dåliga och NFF hängde med bra i matchen? Den matematiken får ja inte ihop, men det kanske bara är jag. 2-10 för NFF på 2 matcher mot Svärtinge nu.

Händer lite saker på spelfronten i serien också, men jag kör en cliffhanger på det så ni får sitta lite spända..

Tills nästa gång...



Helgens matcher!!

Äntligen dags för helg igen och lite matcher, denna helg blandas med tävlingsmatcher i Östgötacupen och lite träningsmatcher.

Östgötacupen:

Fredag 23 mars kl 19:00: Loddby IF - Sturefors IF (Sydvallen) Tips: 1
Loddby ställs mot ett Sturefors som vann sin sexa förra året och har ett bra lag. Tror på en jämn match och en uddamåls vinst till Loddby.

Lördag 24 mars kl: 13.00 Skarphagens IK - Sontorps IF (Idrottsparken Södra) Tips: 1
Skarphagens tar emot Sonstorp som förra året ramla ur fyran. Skarphagen har sett starka ut och värvat bra. Man vinner matchen och går vidare till nästa omgång.

Söndag 25 mars kl: 12:00 FC Riverside - Kuddby IF (igelfors) Tips: X
Förra årets succélag i sexan mot ett nystartat lag, kan väl bara gå på ett sätt? Dock tror ja Riverside är bra och kommer bjuda på bra motstånd. Straffar avgör.

Söndag 25 mars kl: 18:00 AC Studenterna - Saltängens BK (Ryds konstgräs) Tips: 1
Studenterna är svårt o veta exakt vart man har, dom kan ju få hur bra spelare som helst.. Saltängen vet man vart man har, men ja tror Studenterna vinner detta.

Träningsmatcher:

Lör 24 mars 14:00 Skärblacka - Valdemarsviks IF (Skärblacka IP) Tips: 1
Lördagens enda match spelas på Skärblacka IP. Skärblacka är ett lag som brukar vilja springa mycket och ja tror dom har en bra chans att vinna mot Valdemarsvik. Jämn match.

Sön 25 mars 14:00 Ringarums IF - Dagsbergs IF (Ringvallen) Tips: 2
Säsongsdebut för Ringarums IF efter att deras två första matcher blivit inställda så tror ja det är ett taggat Ringarum som vill visa upp sig, men jag tror Dagsberg blir för svåra och vinner matchen.

Sön 25 mars 15:00 KFUM Trix - Norsholms IF (Kimstad) Tips: 1
Trix tar emot Norsholm, ett lag som brukar va tunga att möta, återstår o se hur Trix klarar av det, men tror på Trix seger.

Sön 25 mars 15:00 Stegeborgs IF - Krokeks IF (Vikingavallen) Tips: 2
Ska Krokek ta sin 5:e raka seger? Ja, det gör dom, även om det ryktas att dom vilar spelare så tror ja dom vinner denna match ändå.

Sön 25 mars 18:00 Bråvalla IK - Hageby IF (Östra Husby IP) Tips: 2
Klar seger för Hageby, Bråvalla ställer upp med deras juniorlag iår i sexan så tror dom kommer få svårt. Borde bli en mumsbit för Hageby.


//Tills nästa gång.


Då var Östgötacupen igång för femman också!

I måndags sparkade Östgötacupen igång för femmans lag, först ut var Norrköpings FF som tog emot Simonstorp på Sydvallen sen på kvällen.

Simonstorps IF - Norrköpings FF 2-9 (1-4)
0-1
Fredrik Axelsson
0-2 Johan Kalvér
0-3 Fredrik Axelsson
1-3 Gustav Engberg
1-4 Fredrik Axelsson
2-4 Timmy Bodin (straff)
2-5 Tomas Nilsson
2-6 Jimmy Perfors
2-7 Johan Kalvér
2-8 Jonas Eriksson
2-9 Jimmy Perfors

NFF väldigt enkelt vidare mot "Torpet". Inte så mkt o säga om matchen egentligen, spel mot ett mål under mesta dels av tiden och det ska det ju vara med NFF har bättre spelare på varje postion. I nästa omgång får NFF möta division 4 laget Hagahöjdens BK!

Så här ser lottningen ut för resterande division 5 Östras lag:

Fredag 23 mars kl 19:00: Loddby IF - Sturefors IF
Lördag 24 mars kl: 13.00 - Skarphagens IK - Sontorps IF
Söndag 25 mars kl: 12:00 FC Riverside - Kuddby IF
Söndag 25 mars kl: 18:00 AC Studenterna - Saltängens BK
Söndag 1 april kl 00:00: Reijmyres IF - Valdemarsvik IF
Söndag 1 april kl 09:00: Krokeks IF - Örtomta GoIS
Söndag 1 april kl 12:00: Hannäs IF - KFUM Trix
Söndag 1 april kl 15:00: Stegeborgs IF - Åbackarna BK

Hageby IF, Lindö FC och Ringarums IF deltar inte i Östgötacupen

//Tills nästa gång..

Helgens resultat...

Lindö FC - Saltängens BK 3-1
Två lag som finns i denna serie, alltid intressant att se hur dom matcherna går, jag trodde på förhand att Lindö skulle va storleken större och jag hade rätt, en klar seger för Lindö. Saltängen kom inte riktigt upp i det spel man har haft och var allmänt bleka.

Målskyttar: LFC: Lars Åkerberg (2 st), Fredrik Turesson. SBK: Aron Almqvist

Skarphagens IK - FF Jaguar 4-1
Debut för Tobias Knutsson, och vilket debut, efter 32 sekunder så hade han gjort 1-0, en klockren debut och han drog in ett till i matchen av bara farten, Skarphagen var klart bättre genom hela matchen och Jaguar var aldrig riktigt nära.

Målskyttar: Tobias Knutsson (2 st), Erik Palm, Tom Jansson

Åbackarnas IF - Vånga IF 1-3
En väldigt konstig match, spelmässigt och chansmässigt var Åbackarna det bättre laget, men målen satte Vånga, 3 mål på 3 skott. Åbackarna måste tätta till bakåt och börja göra mål på sina chanser annars kommer dom få stora problem i femman detta år.

Målskyttar: Inga rapporter om målskyttar för Åbackarna.

Hargs BK - Krokeks IF 1-2
Krokek vinner matchen i Nyköping mot ett starkt Harg, det riktiga stora testet för Krokek på denna försäsong och man klarade av galant och rättvisst åkte hem med 3 pinnar till kolmårdsskogarna.

Målskyttar: Andreas Saastamoinen, Petter Wester

Åby IF - Norrköpings FF 0-1
NFF vinner en tät match mot Åby med ett enda mål. Åby skapar en hel del chanser men har en oförmåga att göra mål, bättre skärpa så hade Åby kunnat få med sig ett annat resultat. NFF vinner trots allt välförtjänt och visar upp en stabilitet som blir viktig i femman iår. 

Målskyttar: Fredrik Axelsson

KFUM Trix - BK Hird 3-0
Trix tar sin andra raka seger mot ett riktigt svagt Hird som ännu inte gjort något mål på försäsongen. En bra seger för Trix och en har fått en bra start på sin försäsong.

Målskyttar: Daniel Roos, Joakim Olsson, Jonas Pettersson

Kuddby IF - Dagsbergs IF 1-4
Dagsberg blev ett nr för stora för Kuddby som inte riktigt kunde mäta sig i denna match. Dagsberg hade kontroll på matchen från start och vinner planenligt. 

Målskyttar: Ingen rapport ang målskyttar i Kuddby IF

Lindö FC - Smedby AIS U 1-4
Lindö spelade sin andra match denna helg och Smedby AIS U blev för svåra. Lindö kändes lite trötta och samtidigt som Smedby gör en bra match.

Målskyttar: Sandro Baglioni

IK Österviking - Loddby IF 1-17
18 mål i en match är riktigt mycket. Det var i stort sett spel mot ett mål och Österviking bjöd inte upp till något större motstånd. Starkt att göra 17 mål. 

Målskyttar: Jimmy Bäckmark (4 st), Jacob Mahrs (3 st), Peter Sandell (3 st), Krister Perfors (3 st), Markus Fredriksson (2 st), Andreas Pettersson (2 st)

Hageby IF - Åbackarnas BK 3-2
Hageby IF fortsätter ånga på på försäsongen. Äger första halvlek mot Åbackarna och leder välförtjänt med 3-0 i paus. Åbackarna rycker upp sig lite i andra samtidigt som Hageby slår av lite på takten och matchen jämnar ut sig. Hageby bevakar sin ledning och vinsten var egentligen aldrig hotad.

Målskyttar: HIF: Ingen rapport ang målskyttar från Hageby IF ÅBK: Filip Buday, Marcus Stråth

Valdemarsviks IF - Svärtinge SK 0-1
En match där både lagen hade varsin halvlek. Viken var det bättre laget i första och sen tog Svärtinge över i andra och va lite vassare framför både sitt eget och Valdemarsviks mål och därför får man in en boll och håller nollan.

Målskyttar: Ingen målskytt för Valdemarsviks IF

NIF Bosna - Ringarums IF Inställd!
Bosna valde att ställa in matchen mot Ringarum.


//Tills nästa gång...

Genomgång av helgens matcher...

Fredag 16 mars:

19:15 Lindö FC - Saltängens BK (City Gross Arena) Tips: 1
Lindö tar emot Saltängen på fredagen. En match som ja tror Lindö kommer öga en hel del boll i och även vara det starkaste laget.

Lördag 17 mars: 

09:00 Skarphagens IK - FF Jaguar (Idrottsparken Södra) Tips: 1
Debut för Knutsson? Skarphagen har som sagt gjort bra nyförvärv iår och är absolut o räkna med. Matchen mot Jaguar som fick en gratisplats i femman borde man vinna.

09:00 Åbackarnas BK - Vånga IF (City Gross Arena) Tips: 2
Har Åbackarna lika mkt problem med folk även denna helg? Hursomhelst så tror ja Vånga vinner matchen pga rutin och truppbredd.

09:00 Hargs BK - Krokeks IF (Rosvalla IP, Nyköping) Tips: X
Krokek som hittills har 3 raka segrar åker till Nyköping för att möta Hargs BK, som spelar i Sörmländska division 5 och man får nog ett bra resultat och kanske det första riktiga testet. Tror på X för Krokek.

11:00 Åby IF - Norrköpings FF (Sydvallen) Tips: 2
Åby har tappat en hel del folk och NFF har inte imponerat på försäsongen. Dags för NFF att hitta spelet och ja tror dom kommer få gått om tid för det mot Åby. En NFF seger tror kristallkulan på denna match.

13:00 KFUM Trix - BK Hird (Idrottsparken Södra) Tips: 1
Trix kommer köra över Hird om de spelade som de gjorde mot NFF, en bra blandning av spel och idéer. Klar seger för nykomlingarna.

14:00 Kuddby IF - Dagsbergs IF (Igelfors) Tips: 2
Lördagens 3:e nykomling kommer till spel mot förra årets seriesegrare i Division 5. Ett vikbolandsderby som kan va ganska heta, men tror det kommer bli en enkel seger för "Dacka". Intressant är att matchen kommer spelas på gräs i Igelfors. Deras matta brukar hålla mycket hög kvalitet väldigt tidigt på säsongerna.

Söndag 18 mars:

13:00 Lindö FC - Smedby AIS U (Nya Parken) Tips: 2
Lindö FC:s andra match denna helg och nu är det Sleipners juniorlag som står för motståndet. Orkar gubbarna två matcher på en helg? Återstår o se, ja tror det kommer va lite tunga ben på plan i Lindö och det kan Smedby uttnyttja och vinna matchen.

13:00 IK Österviking - Loddby IF (Vikingavallen) Tips: 2
Helgens säkraste match, även om Loddby knappast imponerat så MÅSTE dom vinna denna match, det finns inget annat. Stort fiasko om man inte åker tillbaka till Norrköping med en klarseger. Österviking förlorade förra hlgen med 10-0 mot Jaguar så vad blir denna match?

15:00 NIF Bosna - Ringarums IF (Nya Parken) Tips: 1
Bosna är nog revansch suget efter förlusten mot Hageby och vill trycka till Ringarum som gör sin första match för säsongen. Tror på en klar seger för hemmalaget.

17:00 Hageby IF - Åbackarnas BK (Sydvallen) Tips: 1
Tror detta blir en kanske klar seger för Hageby med tanke på att Åbackarna har match dagen innan och verkar ha väldigt dåligt med folk. Hageby kan fokusera fullt på denna match för det är helgens enda. Klar hemma seger alltså.

19:00 Valdemarsviks IF - Svärtinge SK (City Gross Arena) Tips: 2
Helgens sista match går mellan två lag som bytt division med varandra. Tror det kommer bli en jämn match mellan två bra lag men att Svärtinge drar det längsta strået o vinner matchen.


//Tills nästa gång...



Skarphagen presenterar en tung värvning.

"Tobias Knutsson klar för SIK! Och mer på gång...

Skarphagen kan räkna in ett sent nyförvärv då Tobias Knutsson ansluter från Lindö FF. Tobbe har tränat med Skarphagen hela vintern, och nu bestämt sig för att krita på för SIK. Vi hälsar Tobbe varmt välkommen till föreningen, och flaggar även för att truppen kan utökas med ett par namn till innan säsongen drar igång."

Skarphagen har kankse gjort den tyngsta värvningen hittills, Tobias Knutsson är absolut ett namn för alla backlinjeri femman att hålla lite extra koll på.

Kan även säga att NFF har tappat Sadjad Azari som lämnat för FC Norrköping.

//Tills nästa gång.

Update för helgens matcher..

En kort summering av helgens matcher...


Lindö FC - Kuddby IF 2-0
Matcherna drog igång redan på fredag med att Lindö tog emot Kuddby hemma på CGA. Det var enligt rapporter en ganska jämn match som stod och vägde en del, Kuddby missar en straff och Lindö sätter 1-0 strax efteråt och får ett övertag i matchen och kontrollerar den till slutsignalen.

Målskyttar: Daniel Kälvehed, Gustav Sjöberg

BK Hird - Krokeks IF 0-9
Ytterligare en 4-målskytt i Krokek, denna gång var det Jonas Samuelsson som hade flytet med sig. Krokek var ganska överlägsna ett Hird som verkar väldigt svaga hittills. Krokek har 3 raka segrar hittills vilket är starkt även om motståndet inte varit av högsta klass.

Målskyttar: Jonas Samuelsson (4 st), okänt..

KFUM Trix - Lotorps IF 2-1
Trix föll tungt förra helgen trots en bra genomförd match mot NFF. Man revancherar sig mot Lotorp och kontrollerar matchen ganska väl och vinner med 2-1. 

Målskyttar: Okänt

Åbackarnas BK - Kickback 0-0
Åbackarna kryssar och hade svårt att skapa farliga målschanser mot ett fysiskt spelande Kickback. Precis som matchen mot Klockartorpet så rullar man bra boll. Är det bättre laget i matchen och borde vunnit matchen med några måls marginal. Måste bli vassar sista tredjedelen, man kommer inte få så här många chanser i division 5. 

Målskyttar: -

Skärblacka IF - Norrköpings FF 2-7

Även den här matchen var ganska svårspelad eftersom vinden styrde mycket av spelet. NFF visade ett bättre spel än mot Trix och i den andra halvleken får man utdelening för sitt spel. Vinner välförtjänt med några måls marginal. 

Målskyttar: Fredrik Axelsson (3 st), Anton Malmberg (2 st), Elmir Bajraktarevic, Johan Kalvér

LBK Gottfridsberg - Hageby IF 1-2
Hageby följde upp segern mot Bosna med ännu en seger och visar att man blir starka i år. Även om resultatet inte är övertygande säger rapporter att man kontrollerade matchen och vann välförtjänt. KAn bli ett roligt år på sydvallen för Hageby.

Målskyttar: Carlos Touma, Zymer Binakaj

Saltängens BK - Finspångs FK 1-2
Saltängen hade kontroll över denna match och visade upp ett bra spel och bra med chanser för att stänga matchen, men man hade bara 1-0 fram till 90:e minuten och då visade Finspång att matchen är över när domaren blåser och avgör matchen med 2 snabba mål och tar med sig segern hem.

Målskyttar: Mathias Lidstedt

Katrineholms AIK TFF - Loddby IF 3-1

Loddby åker på sin första förslust för året och enligt rapporter så spelar man dåligt matchen igenom och förlusten var i underkant. Loddby har inte imponerat på försäsongen och har endast en vinst mot ett juniorlag.

Målskyttar: Joakim Andersson


Påminner igen, kommentera på en vettig nivå eller kommentera inte alls.


// Tills nästa gång


Helgens matcher!

Det är äntligen fredag igen och matchandet drar igång efter en hård träningsvecka. Så här ser matchschemat ut för helgen och mina tankar.


Fredag 9 mars

19:15 Lindö FC - Kuddby IF (City Gross Arena) Tips: 2 (1-3)
Först ut är Lindö FC som tar emot nykomlingen Kuddby IF. Tror detta blir en jämn match där rutin möter snabbhet o ungdom, Lindö kommer inte vilja förlora hemma på CGA där man förra året inte förlorade en match. Kuddby kommer vilja visa "gubbarna" att man är o räkna med i årets serie.

Lördag 10 mars

09:00 BK Hird - Krokeks IF (Idrottsparken Södra) Tips: 2 (0-5)
Krokek har 2 raka segrar på försäsongen och mot Hird kommer säsongens tredje, kommer nog precis som sist att ramla in ett par bollar bakom Hirds darriga försvar.

15:00 KFUM Trix - Lotorps IF (Sydvallen) Tips: 1 (3-1)
Trix spelade jämt och kankse tillochmed var lite bättre än NFF sist och borde kunna sväva vidare på det och ta hem denna match.

16:00 Åbackarnas BK - Kickback (Vikingavallen) Tips: 1 (7-0)
En ändring i Åbackarnas match, dom möter istället Kickback i Söderköping under lördagen, vilket blir ett helt annat motstånd och helt plötsligt ett annat tips, detta borde bli en enkel match för dom, jag tippar 7-0.

17:00 Skärblacka IF - Norrköpings FF (City Gross Arena) Tips: 1 (2-0)
Helgens jämnaste match? NFF har inte alls imponerat hittills även om dom vann senast mot Trix. Ny ryktas det att Elmir Bajraktevic är klar för klubben, vilket självklart är ett bra nyförvärv, men räcker det att försvara förra årets succé säsong, det återstår o se, men i denna match tror ja på Skärblacka.

Söndag 11 mars 

10:00 LBK Gottfridsberg - Hageby IF (Ljungsbros konstgräs) Tips: 2 (1-5)
Hageby överraskade nog många förra helgen när man slog Bosna med 3-1, Hageby kankse är bättre än vad folk säger och slår man Bosna så ska man slå Gottfridsberg alla dagar i veckan. Klar Hageby seger i söndagens första match.

15:00 Saltängens BK - Finspångs FK (Sydvallen) Tips: 2 (0-3)
Saltängen tryckte dit Valdemarsvik förra helgen med 2-0 efter att de satt sina chanser och deras målvakt gör en riktigt bra match. Finspång som satsar att gå upp iår borde vara snäppet starkare och vinna denna match.

17:00 Katrineholms AIK TFF - Loddby IF (Backavallen, Katrineholm) Tips: 2 (1-5)
Deras TFF lag ligger i division 7 och det borde bli en mumsbit för Loddby. Frågetecken kring Loddbys notoriska målskytt Jimmy Bäckmark efter skada senast mot Eneby men dom borde som sagt klara av detta ändå. Klar seger för Loddby.


Ville bara kommentera alla kommentarer som kommer in, detta är en blogg där man ska kunna diskutera matcher, spelare o annat. Självklart har alla rätt till sin åsikt. Tänk bara på språket!

//Tills nästa gång.

Summering av helgens matcher

Måndag morgon och en ny vecka står framför oss men innan vi blickar framt så gör vi en summering av helgens träningsmatcher.

Åbackarna - Klockaretorpet  6-1
Åbackarna kom till spel med lite fler spelare än sist mot Smedby och man spelade en ganska så bra fotboll. Men Klockaretorpet bjöd inte på det bästa motståndet utan man föll ganska lågt i sitt försvarsspel och gav Åbackarna massor av yta att spela på. 2-1 i halvtid var klart i underkant och i andra halvlek kom utdelningen som saknades i första. Bra genomförd match av Åbackarna utan något större motstånd.

Målskyttar: Markus Stråth (2 st), Olle Svensson (2 st), Filip Bouday, Andreas Tiborsson,

Valdemarsvik - Saltängen 0-2
Innan så pratade jag om Saltängens oförmåga att göra mål skulle falla avgörande i matchen men det blev precis tvärtom. Valdemarsvik rullade boll på ett bra sätt och det kändes som att dom hade kontroll på matchen, men Saltis spelade bra och utnyttjade sina lägen. Valdemarsvik hade istället en väldig oförmåga att få till avsluten trots flera bra lägen. Starkt av Saltis att hålla nollan och en klar förbättring sen Hirdmatchen för en vecka sedan.

Målskyttar: Jens Kassow, Mikael Gillström

KFUM Trix - Norrköpings FF 1-2
Norrköpings FF skulle revanchera sig efter förra veckans storförlust mot Svärtinge och det gick väl sisådär med det. KFUM Trix gjorde säsongspremiär och bjöd på ett hyffsat motstånd. NFF kändes ganska bleka för dagen och hade svårt att få till ett bra spel. Trix tar ledningen i matchen men blir trötta ju lägre matchen går. NFF får till både en kvittering och ett segermål i andra halvlek, ett rättvist resultat tillslut trots halvdana insatser på planen.

Målskyttar: Trix: Mikael Stenbom NFF: Markus Larsson, Elmir Barjaktarevic

Simonstorp - Krokek 2-8
Krokek spelade sin andra träningsmatch för året och visar att man kan leverera mål. Krokek var spelmässigt ganska överlägsna sina motståndare men Simonstorp stod emot bra i första halvlek. I den andra halvleken så får Krokek också utdelning för sitt spel och gör hela 6 mål! framåt. Trots ett mediokert motstånd så visar man styrka när man gör 8 mål framåt.

Målskyttar: Andreas Saastomoinen (4 st), Erik Axtegen, Charles Ring, Pontus Schwartz, Jonas Samuelsson

Lindö FC - Sleipner U 2-2
Lindö spelade sin första match för säsongen och som motstånade hade man ett ungt löpandes Sleipner U. Men Lindö lyckades avfärda Sleipner ganska så bra trots att de bjöds på en del ytor på mittplanen så tog det ganska resolut stopp i försvarslinjen där Lindö var riktigt bra. Lindö tappar markering på två hörnor som Sleipner utnyttjade i övrigt så var försvaret stabilt. Finns mer att önska framåt i banan.

Målskyttar: Gustav Sjöberg, Mikael Cupan
Skarphagen - Kimstad 1-0
Skarphagens första träningsmatch bjöd på straffmissar och ett blekt passningsspel. Kimstad börjar matchen klart bäst och flyttar upp laget och stressar Skarphagen till misstag. Man hade dock ganska svårt att skapa några riktigt farliga lägen utan Skarphagen avfärdar dom ganska bra. Skarphagen blir bättre och bättre ju varmare dom blir och man får också helt riktigt en straff med sig sedan man blivit nedrivna i straffområdet av Kimstads målvakt. Men för mycket fot under bollen och bollen tar i ribban. Kimstad forsätter att pressa högt i andra halvlek och får en straff en ganska dålig slagen straff och Skarphagens målvakt kan plocka den. Skarphagen tar ledningen i matchen och resultatet står sig matchen ut. Kimstad var klart de bättre laget men Skarphagen genomför den på ett bra sätt och ska vara nöjda med segern.

Målskyttar: Mattias Pettersson

Loddby - Eneby 3-3
Loddbys tredje match för året resulterade i deras andra 3-3 match. Det var ett kraftigt spelövertag för Loddby under hela matchen, framför allt i första halvlek och man tar helt rättvisst ledningen med 1-0, Eneby sticker upp i kontringar. På en frispark så går Loddbys försvar bort sig o en helt omarkerad Enebyspelare kan nicka in kvitteringen som stod sig halvleken ut. Andra halvlek är jämnare o spelet, återigen tar Loddby ledningen, 2-1. Man har lägen att stänga matchen men i avgörande läget så saknas kylan och asvluten är väldigt lama. Efter det komma matchens stora snackis, Eneby får straff, men enligt Loddbyspelarna var fällningen utanför straffområdet och stora protester, men straffen är dömd. Målvakten till höger bollen till vänster och 2-2 i matchen. Efter det tar faktiskt Eneby över och skapar chanser men Loddbys målvakt tar hand om de avslut som hamnar inom målramen. Det skulle bli 2 mål till i matchen och åter igen var det Loddby som tog ledningen och Eneby kvitterade, återigen på dåligt försvarspel. 3-3 var ganska rättvisst om man ser till hela matchen.

Målskyttar: Joakim Anderson (2 st), Peter Sandell

BK Hird - Kuddby 0-6
Matchen avgjordes i första halvlek då Kuddby ledde med 4-0 i halvtid. Enligt rapporter så var det mycket blandat spel med både högt tempo o bra rörelse och seg gå fotboll och dåliga passningar. Kuddby hade mängder med chanser att göra betydligt fler mål med avsluten var dåliga och Hirds målvakter stod i vägen. Hird fick ena sin målvakt utvisad. Hird har fortfarande inte gjort mål iår och ska det bli en ettårig vistelse i sexan så måste dom få fart på målskyttet! Kuddby har imponerat under deras första två matcher.

Målskyttar: Alexander Wisting (2 st), Andreas Stenberg (2 st), Andreas Tinglöf, Oscar Carlsson

Hageby - Bosna 3-1
Helgens stora överraskning. Det resultatet tror ja inte många hade räknat med, sen vad nu Bosna kom med för lag så är det imponerande. Hageby spelade bra fotboll och rullade ut Bosna. Hur starka Hageby är kan abar framtiden utvisa.

Målskyttar: Mohammed Quezweeni, Zymer Binakaj, Ahmed Abukar


Årets serie kommer bli extremt jämn och jag hoppas publiken i Norrköping inser detta o kommer o tittar på matcherna. Division 5 Östra är den hetaste serien i stan helt klart och ja tror serien mycket väl kan avgöras i sista omgången.

//Tills nästa gång.



Helgens matcher!

Då är det äntligen helg igen och det innebär ju nu förtiden träningamatcher. I helgen spelas följande matcher:

Fredag 2 Mars

19:15 Lindö FC - Ringarum IF (City Gross Arena) Inställd!
Matchen är inställd och Ringarums skriver så här på sin hemsida: "På grund av Vasalopp, utlandsresor, sjukdomar och skador flyttas lördagens match mot Lindö FC. Nytt speldatum blir istället 13/4 (City Gross Arena), avsparkstid oklart."

19:00 Åbackarnas BK - IK Klockaretorpet (Sydvallen) Tips: 1
Åbackarna ryktas ha väldigt dåligt med folk just pga utlandsresor och annat. Förlorade senaste mot Smedbys J med 2-1. Har väldigt dålig koll på Klockaretorpet faktiskt, men tycker nog att Åbackarna ska vinna denna match så tippar en hemmavinst här.

20:15 Valdemarsviks IF - Saltängens BK - (Söderköpings Konstgräs) Tips: 1
Saltängen spelade 0-0 mot BK Hird förra helgen, enligt rapporter så ska det varit spel mot ett mål under hela matchen och man borde vunnit med några måls marginal, i Hird lägret säger man att man hade lagfest dagen innan. Valdemarsvik fixade ett kryss mot nystartade laget Drothem i deras första match. Tror Saltängens oförmåga att göra mål blir avgörande här och att Valdemarsvik tar hem denna match.

Lördag 3 Mars

09:00 KFUM Trix - Norrköpings FF (Nya Parken) Tips: 2
Nykommlingarna mot fjolårets överraskning. Ska spela dubbelmöte mot varandra i helgen. Antar att det är A-lag som spelar på lördagen och b-lag på söndagen. Ja lägger ner min energi på matchen på lördag. En match som NFF borde vinna mot nykomlingen och efter 0-7! senast mot Svärtinge så borde laget vara duktigt revansch suget. Trix gör säsongsdebut och är säkert laddade för att slå storebror i F13 derbyt, dock tror ja NFF drar det längsta strået o vinner matchen.

09:00 Simonstorps IF - Krokeks IF (Idrottsparken Södra) Tips: 2
Krokek vann sin första match mot Gottfridsberg med 3-2 och vinner denna match också, man gör det ganska så klart tror ja. 1-5?

13:00 Lindö FC - Sleipner U (City Gross Arena) Tips: 1
Denna match tycker ja ska bli väldigt intressant, här får man verkligen se om motivation slår klass. Lindö är ju bättre än Sleipner på alla positioner. Frågan är hur mycket Sleipners junior orkar springa, klarar dom springa i 90 minuter och göra det jobbigt för Lindö rutinerade grabbar så kan dom få med sig ett bra resultat, men ja tror Lindös rutin tar ut sin rätt och dom vinner matchen.

15:00 Skarphagens IK - Kimstad GOIF (Idrottsparken Södra) Tips: X
Målsnåla Skarpis tar sig an nykomlingarna i div 4 Kimstad Goif, Skarphagen tappade Tobias Stolt till Dagsberg men har fyllt på med bra spelare o tror dom kan stå upp bra o tror dom kan klara ett kryss mot Kimstad.

Söndag 4 Mars

11:00 Loddby IF - Eneby BK (Sydvallen) Tips: 1
Loddby tar sig återigen an Eneby, denna gång ett något förbättrat än det juniorlag dom vann med 5-0 mot i lördags. Eneby fick sig en omgång av Dagsberg i senaste träningsmatchen och åkte dit med hela 4-0 mot nykomligen och laget är säkert suget på o trycka dit Loddby på söndag. Storsatsande Loddby har en bra chans att vinna denna match o ja tror dom gör det, men det kommer bli jämt, 2-1 till Loddby?

13:00 BK Hird - Kuddby IF (City Gross Arena) Tips: 2
Två lag som kryssade i sin första match för året, Hird fick 0-0 mot Saltängen och Kuddby fick 1-1 mot Åby, denna match kommer inte sluta kryssa, då Kuddby har ett bättre lag än Hird, en klar seger för Kuddby.

17:00 Hageby IF - NIF Bosna (Sydvallen) Tips: 2
Helgens lättaste match att tippa, Bosna borde köra över Hageby, dom är både 1 och 2 storlekar större. Tror Hageby kommer ha problem iår, dom klarade sig precis förra året och dom har tappat Hägg till NFF, nyförvärrven är ju inte imponerande direkt. En klar 2:a i helgens sista match.

Detta är min genomgång inför helgens matcher. Vad tror ni?

// Tills nästa gång

RSS 2.0