Skarphagen värvar...

Skarphagens IK har gjort klart med två nya spelare, det är Emil Greberg som kommer från Hagahöjdens BK och även Linus Battel som kommer närmast ifrån Eneby BK. Två intressanta värvningar till Skarpis.

Kör även på ett rykte, Daniel Jirlund är nära en övergång till KFUM Trix, Jirlund har tidigare kopplats ihop med Loddby för att spela tillsammans med broder Rickard där, återstår o se vem som vinner den kampen.

Återkommer senare ikväll med en update ang Stegeborgscupen.

//Tills dess..

Det sista som händer i januari!

Nu till helgen är det dags för Stegeborgscupen nere i Söderköping, brukar vara en trevlig cup. Tänkte gå igenom dom 4 grupperna under lördagens spel. Räknar med att deras 1 lag kommer vara lagens bästa i mina tankar.

Grupp E:

Hagahöjdens BK 1
KFUM Trix 2
Ringarums IF
Söderköpings Juniorer
FC Syrianska

FC Syrianska är enligt mig storfavoriter att ta hem denna grupp och jag tror dom får med sig Hagahöjden, ett litet varningsvinger för Söderköpings juniorer. Tyvärr åker båda division 5 lag ut här direkt.

Slut:
1. FC Syrianska
2. Hagahöjdens BK
3. Söderköpings IK
4. KFUM Trix
5. Ringarums IF


Grupp F:
Valdemarsviks IF 1
Kuddby IF 1
Åby IF
Svärtinge SK

Svärtinge får ta favoritskapet här, med sig får dom Kuddby IF. Viken blir 3:a och Åby blir stryckgäng här.

Slut:
1. Svärtinge SK
2. Kuddby IF
3. Valdemarsviks IF
4. Åby IF

Grupp F:
Valdemarsviks IF 2
KFUM Trix 1
Söderköping/Skönberga
Norrköpings FF 1
Kuddby IF 2

Här tror ja vi får se ett division 5 lag segra, och man får se lite om det är någon som kan axla manteln efter Perfors som lämnat NFF, med sig får dom Valdemarsvik.

Slut:
1. Norrköpings FF
2. Valdemarsviks IF
3. Söderköping/Skönberga
4. KFUM Trix
5. Kuddby IF

Grupp H:
Norrköpings FF 2
Söderköpings IK
Skärblacka
Hagahöjdens BK 2

Storfavorit i gruppen är Sörpings första lag, ska kunna gå igenom denna grupp utan några större problem. Tror det blir jämt om andra platsen mellan Hagahöjden och Blacka, men tror att Haga tror det längsta strået o kniper den. NFF blir stryckgäng.

Slut:
1. Söderköpings IK
2. Hagahöjdens BK
3. Skärblacka IF
4. Norrköpings FF

Så kvartsfinalerna kommer se ut som följande:

FC Syrianska - Kuddby IF 1
Svärtinge SK - Hagahöjdens BK 1
Norrköpings FF 1 - Hagahöjdens BK 2
Söderköpings IK  - Valdemarsviks IK 2

Får se om jag har rätt.

Saltängen kommer även dom spela cup i helgen, men dom har valt att spela Team Sportia Cup i Linköping och dom har fått en tuff lottning.

Grebo IK (Division 4)
Tallboda IK (Division 6)
Lingshem SK (Division 4)

Tror dom får svårt att ta sig vidare då deras inomhusspel inte alltid är på högsta nivå.


Vi slänger in ett rykte också eftersom det inte hänt så mycket på spelarfronten ännu. Krokeks anfallare Erik Axtegen ryktas träna med Söderköpings IK, återstår o se om det blir en övergång på det, steget kankse är lite väl stort från femman till trean, men konstigare saker har ju hänt.

Lycka till alla lag som ska spela i helgen.


Östgötacupen 2012 & Serieindelning

Idag kom lottningen för ÖstgötaCupen 2012.

Lottningen för lagen i Div 5 östra ser ut som följer:

AC Studenternas (Div 6) - Saltängens BK
Skarphagens IK - Sonstorps IK (Div 5)
Loddby IF - Sturefors IF (Div 5)
Simonstorps IF (Div 6) - Norrköpings FF
Hannäs IF (Div 6) - KFUM Trix
Krokeks IF -
Örtomta GoIF (Div 5)
FC Riverside (Div 6) - Kuddby IF
Stegeborgs IF (Div 6) - Åbackarna BK
Reijmyre IF (Div 6) - Valdemarsviks IF

Hageby IF, Ringarums IF och Lindö FC
är inte med i cupen. Jag återkommer med tips för dessa matcher om ett tag så träningsmatcherna har kommit igång.

Matcherna i omgång 1 ska vara spelade innan den 1 april 2012.

Serieindelningen 2012 har även kommit och ser ut som planerat

Hageby IF
Krokeks IF
Kuddby IF
Lindö FC
Loddby IF
Norrköpings FF
Ringarums IF
Saltängens BK
Skarphagens IK
KFUM Trix
Valdermarsviks IF
Åbackarna BK

Ganska dött nu..

Det går väl trögt på transfermarknaden just nu, antingen är klubbbarna nöjda med sina trupper eller så hittar dom inga spelare. Kan ju även va så att dom inte går ut med vilka som skrivit på för klubben, men det hoppas vi inte...

Får bjuda på lite rykten som vi har hört under senaste veckorna...

Valdemarsviks duktiga målvakt Markus Kehusmaa tränar med div 2. laget Assyriska här i Norrköping efter deras målvakt Fredrik Dagh valt att sluta med fotbollen pga tidsbrist. Bara önska honom lycka till och hoppas det går bra för honom där, lite mer Valdemarsvik, Emil Pettersson ryktas lämna för div 6. laget Hannäs IF. Skulle dessa två lämna Viken så skulle det nog kännas ganska bra i laget. 

Loddby IF har ju tidgare ryktas att hålla lite extra koll på Phillip Ahlstrand när han kommer tillbaka till Sverige och även diskutera med Mattias Essén som närmast kommer från Åby IF. Frågan är ju bara hur mycket deras nyförvärv Marcus Fredriksson och Örjan Bäckstrand kommer köra och fortsätter Rikard Jirlund ett år till?.

Norrköpings FF tappade ju deras bästa målskytt till Loddby. Krister Perfors gjorde 19 mål o 11 assist förra året i nykomlingen. Nu går lagkapten ut på deras hemsidan och lovar att någon i NFF kommer vara bättre än det iår, annars skulle han bjuda någon i deras forumet på valfri pizzeria, tydligen var kommenteraren sugen på en pizza i Italien, oklart om även han bjuds på resan.

Hageby är svårt o få något grepp om tycker vi, man har värvat spelare, men frågan är om det är någon klass på spelarna eller om det bara är kompisar till dom som håller i laget. Deras viktigaste spelare är ju helt klart Alejandro Salamanca, spelar han på sin nivå han kan så får många försvar problem.

Skarphagen har tappat hittills deras duktiga mittfältare Tobias Stolt som gick till Dagsbergs IF, det kommer märkas, frågan är hur mycket Joel Mohede kommer spela?.

Nykomlingarna Åbackarna o Trix har tagit de väldigt lungt hittills, litar dom på deras trupper som tog dom upp till femman, kankse ganska naivt?.

Saltängen har tappat några gamla gubbar, men fyllt på med spelare också, det brukar komma spelare varje år till Saltis, men inte ofta dom brukar leverera sen under säsongen. Det återstår o se om det blir likadant iår.

Krokek har signat två spelare från Smedby och Söderköping och kommer säkert vara viktiga för Krokeks IF, deras viktigaste spelare kommer vara Fälldin och Axtegen.

Kuddby ryktas ju bli av med sin målmaskin Wisting som tränar med Sleipner, kanske lite väl stort steg o ta?

Lindös gubbar är ytterligare ett år äldre, men räkna inte bort dom, deras rutin kommer ta poäng åt dom iår även om ja tror att de inte kommer lika högt iår.

Sist i serien tror ja Ringarum kommer komma, dom har tappat många av dom deras viktiga spelare och tittar man på slutet av förra säsongen så såg det inte alls bra ut o jag tror det fortsätter på samma visa när 2012 drar igång.


Se till att springa ordentligt nu så konditionen är på topp i april.

//

Update!

Lite nytt på transfermarknaden har hittats, annars har de flesta lagen haft sina upptaktsmöten denna vecka så man kan väl säga att säsongen 2012 har nu börjat, efter en hård försässong kommer det stå 12 extremt laddade lag på planen runt den 20:e april för att göra säsongen 2012 till den bästa division 5 säsongen på länge. Serien känns extremt jämn just nu, även om många lag har värvat o andra tappat så ser ja ingen given favorit just nu, gör ni?


Till det som har hänt då, Nykomlingarna Kuddby IF har signat Mikael Andersson från Krokeks IF och även Mattias Magnusson ansluter från nedflyttade Bråvalla IK. Man har även gjort klart med två nya tränare, det är Ulf Rann som kommer bli ny huvudtränare för klubben medans man plockat Joakim Tholén från Åby IF som lagledare. Dom ersätter succétränaren Anders Hellberg som slutar i Kuddby för att bli utvecklingsansvarig i Smedby AIS. Anders Hellberg tog upp Kuddby genom division 6 med imponerande 18 segrar av 18 möjliga och en målskillnad på 144-6, säga vad man vill om seriens klass, men det är inget annat än imponerande.


Lite rykten om Kuddby är att fjolårets skyttekung Alexander Wisting som gjorde 44!! mål jagas av Sleipner, även Jesper Arvidsson har ryktas bort men ser ut att bli kvar.


Även Saltängens BK har förstärkt. Det är 19-åriga Marcus Pettersson som plockas från Lindö FFs juniorer.


Se till att träna hårt nu under några jobbiga veckor och håll utkik efter nya uppdateringar.


//Bloggen


Lite uppdaterade övergångar

Här kommer lite uppdaterade övergångar som jag inte fått med tidigare:

Ringarums IF:

In: Erik Graméus (Söderköpings IK U-lag), Alfred Leward (Söderköpings IK U-lag)

Ut: Pedram Ahourdan (Eneby BK), Parris Tsaoussidis (Saltängens BK), Spaho Kajevikj (FF Jaguar), Fahrudin Kajevik (FF Jaguar) Amine Rissali (Hageby IF)


Loddby IF:

In: Krister Perfors (Norrköpings FF)



Ringarum har idagsläget tappat en hel del spelare och det ryktas att fler är på väg bort men det är ännu inte klart. Ser tunt ut på nyförvärven och man kan få det tufft om man inte fyller på med fler spelare än vad man gjort redan.

Loddby IF har värvat Norrköpings FF skyttekung Krister Perfors. Med hans 19 mål förra året så avgjorde han många matcher för NFF, vem kliver fram i NFF nästa år?

Valdemarsvik tappar 2 spelare...

Läst på Valdemarsviks hemsida:

"Luis Gonzales fick sparken från Valdemarsviks IF.

Nu säger rykten att han är klar för Hagahöjden BK tillsammans med Christoffer Andersson.

Christoffer och valdemarsviks har inte kommmit överens om en förlängning av stjärnans kontrakt och nu verkar han förlorad för Valdemarsvik

Luis säger själv: Jag är tacksam över att få en möjlighet till att fortsätta träna med ett lag på elitnivå.

Christoffer säger: Det blir en härlig utmaning och jag ser fram emot att komma i gång.
Laget har jag ganska bra koll på efter tiden i Valdemarsvik.
Killarna är utvecklingsbara, säger han!"

Har ni uppmärksammat något som ja missat? ett löst rykte eller en klar övergång eller händelse, tveka inte, skriv det till mig..

God fortsättning...

Gott nytt år!

Här kommer du kunna följa allt som har med Division 5 Östra att göra, notera att ja bara kommer följa den Östra serien. Ja startar denna blogg pga ja tyckte det var intressant att ha något o läsa efter varje omgång o nu verkar ju den som skötte den andra bloggen antingen gått upp till fyran eller åkt ner till sexan. Hoppas lika många kommer följa denna blogg som den gamla.

Här kommer en snabb genomgång av det som hänt hittills i klubbarna, har ja missat något så skriv gärna det.

Hageby IF:

In: Ramzi Hablani (Azech SF), Patricio Hansen (Chile Unido IF), Amine Rissali (Ringarums IF)

Ut: Sebastian Hägg (Norrköpings FF), Markus Einarsson (Norrköpings FF), Peter Grauflund (Norrköpings FF), Christian Klintestam (Norrköpings FF), Freddy Nilsson (Saltängens BK), Tony Järn (Saltängens BK)

KFUM Trix:

In: Erik Andersson (Saltängen)

Ut:

Krokeks IF:

In: Petter Vester (Smedby AIS), Jonas Samuelsson (Söderköpings IK)

Ut: Patric Björn (Saltängens BK), Christian Fredriksson (Kvarsebo IK), Mikael Andersson (Kuddby IF), Sebastian Lindqvist (Saltängens BK)

Kuddby IF:

In: Ulf Rann (Tränare), Jocke Tollén (Tränare), Mikael Andersson (Krokeks IF), Mattias Magnusson (Bråvalla IK)

Ut:
Ander Hellberg (Tränare, Smedby AIS utvecklingsansvarig)

Lindö FC:

In: Fredrik Janzon (Klubblös), Christan Skanser (Eneby BK), Mikael Cupen (Chile Unido), Fredrik Turesson (Comeback), Daniel Gustavsson (Lindö FF)

Ut:

Loddby IF:

In: Sebastian Kindström (IF Centern), Tobias Holmström (IK Österviking), David Olsson (IK Österviking), Jimmie Jernström Stråth (Stegeborgs IF), Niklas Stende Eriksson (Sunds IF), Örjan Bäckstrand (Ringarums IF), Marcus Hågbrandt (Åby IF), Markus Fredriksson (Åby IF), Peter Fredriksson (Tränare, Åby IF), Krister Perfors (Norrköpings FF), Jimmy Perfors (Norrköpings FF)

Ut: Jimmy Haupt (BK Hird), Bacho Chamaly (IK Waria)

Norrköpings FF:

In: Sebastian Hägg (Hageby IF), Peter Graflund (Hageby IF), Christian Klintestam (Hageby IF), Kristian Jonsson (Kättinge IF), Markus Einarsson (Hageby IF)

Ut: Jonathan Muñoz (Chile Unido IF), Krister Perfors (Loddby IF), Sadjad Azari (FC Norrköping), Jimmy Perfors (Loddby IF)

Ringarums IK:

In: Erik Graméus (Söderköpings IK), Alfred Leward (Söderköpings IK), Emil Carlsson (Söderköpings IK),
Ville Göransson (Söderköpings IK), Emil Carlson (Stegeborgs IF), Semir Gezici (Azech SF), Daniel Eklund (Vånga IF), Johan Söderberg (Klubb ej klar)

Ut: Adis Redzematovic (NIF Bosna), Joachim Matuszewski (Eneby BK), Muffe Bajraktarevic (Slutar som tränare), Pedram Ahourdan (Eneby BK), Parris Tsaoussidis (Saltängens BK), Spaho Kajevikj (FF Jaguar), Fahrudin Kajevik (FF Jaguar) Amine Rissali (Hageby IF), Elvir Redzematovic (Klubb ej klar), Christian Håkansson (Drothems IK), Fredrik Sundberg (Drothems IK)

Saltängens BK:

In: Freddy Nilsson (Hageby IF), Patric Björn (Krokeks IF), Tony Järn (Hageby IF), Dennis Söderberg (Hageby IF) , Parris Tsaoussidis (Ringarums IF), Marcus Pettersson (Lindö FF), John Sjöwall (Lindö FF), Sebastian Kindqvist (Krokeks IF)

Ut: Tobias Qvist (Slutar), Kalle Grahnström (Slutar), Andreas Karnevald (Syrianska KF), Daniel Fredriksson (IK Klockaretorpet) Peter Norrbom (Tränare, Slutar), Kim Lennström (Rottne IF), Patric Öhman (Slutar), Simon Gourie (Syrianska FF Sthlm), Erik Andersson (KFUM Trix)

Skarphagens IK:

In: Christian Persson (Klubblös), Mattias Pettersson (Eneby BK), Emil Greberg (Hagahöjdens BK), Linus Battel (Eneby BK), Tobias Knutsson (Lindö FF)

Ut: Tobias Stolt (Dagsbergs IF), Adam Nilsson (Drothems IK), Benny Bergström (Drothems IK)

Valdemarsvik IK:

In:

Ut:
Luis Gonzales (Hagahöjdens BK), Christoffer Andersson (Hagahöjdens BK), Emil Pettersson (Hannäs IF), Markus Kehusmaa (Assyriska IF)


Åbackarnas BK:

In: Muffe Bajraktarevic (Tränare, Ringarums IF)

Ut:

Då vill ja önska alla läsare en god fortsättning på det nya året och hoppas på att ni följer med mig under den jobbiga försäsongen.

RSS 2.0